Gulsele kraftverk byggs

Längst ner på denna sida kan du läsa en text av Gillis om vad som komma skall då det gäller blider från bygget av Gulsele kraftverk och föhoppningsvis får vi på sidan en mängd kommentatrer och fakta till de kommande bilderna!
Här en lista på kommentater till bilderna nedan!
Klicka på bilden för en förstoring!

CD-skivan har kommit med posten. Jag hann titta på bilderna och kopiera skivan och springa till brevlådan innan dom tömmer den kl. 18. Nu måste vi få folk att titta och berätta vad bilderna föreställer. Om dom känner igen personerna på bilderna etc. På en av bilderna, jag kommer inte ihåg numret men den föreställer tre personer med en tallruska. Till vänster med en yxa i handen tycker jag mig känna igen Johan Westin från Hälla. Säker är jag inte men det kanske någon annan är. Mannen till höger skulle kunna vara Almar Johansson från Brattfors. Den med blottad bringa kanske kan vara någon av kraftkarlarna från Lillsele. Hilmar Åströ eller Manne Nilsson. Ingen av dem har jag träffat men dom har ju beskrivits. Jag ser att man hos EON börjat med att sätta namn på bilderna men gett upp ganska snabbt.
Det  är väldigt mycket från dammen. En kuriositet, eller vad man ska kalla det. Bågsättarna, som syns på bilderna 109-115 tror jag, används just nu i dom ombyggnads- och förstärkningsarbete man håller på med i Gulsele. Jag tror aldrig dom anväts i Gulsele sedan bygget förrän nu. Däremot använde man dem när man byggde Hällby och dom har också använts i Krokströmmen. Men dom har hela tiden haft sin upplagsplats på dammen i Gulsele.
Kanske någon vet något om den dramatiska bilden 133. Det verkar som att det rasat något. Han som körde hade i alla fall lätt att komma ur förarhytten. Ingenting att fastna i. Och slutligen, gubbarna jag nämnde finns på bild 67.
På återhörande. /Gillis
Sidan om Gulsele kraftverksbygge fortsätter här!